Een van de leukste uitjes misschien wel in Twente … huur een cool VW T1 of T2 hippie busje of een leuke oldtimer en geniet van een heerlijke lunch of diner onderweg. Uiteraard zijn de lunch- en dinerarrangementen niet verplicht. De route rijden met onze prachtige oldtimers is al een belevenis op zich! 

Onze route komt namelijk langs de meest unieke plekjes van Twente. Zo komt u langs het prachtige stadje Ootmarsum, bezoekt u het glooiende landschap van natuurgebied ‘t Springendal en kunt u bij de Molen van Bels heerlijk rond kijken in de prachtige tuin met kinderboerderij (tips voor de kids). Daarnaast rijdt u langs kasteel Singraven waar u prachtige foto’s kan maken en eeuwenouwe ambacht kan bewonderen. Maar ook bij Theehuis Dennenoord kunt u een (vrijwillige) stop maken en een kijkje nemen in het lieve winkeltje daar. Uiteindelijk komt u ook nog in het schitterende natuurgebied ‘t Lutterzand bij het prachtig gelegen Florilympha. 

Dit zijn nog maar enkele bezienswaardigheden onderweg. De route leidt u langs nog veel meer prachtige plekjes. Daarbovenop komt de gezelligheid van mensen onderweg die u zullen begroeten met de oldtimer. Dit uitje is ontzettend geschikt voor jong&oud en alles daar tussen!  

Genieten in Vintagestijl! Tot snel 😉

Wist u dat? Bekende Nederlanders Bas Smit en Nicolette van Dam onze busjes hebben gehuurd en zijn wezen Toern&Smikkeln samen met ons? In het boek ‘Nederland Heeft Alles’ die zij hebben gemaakt staan wij voor de provincie Overijssel bovenaan als tip hierin. En daar zijn wij ontzettend blij mee. 

Een prachtige route door het glooiende coulissenlandschap van Twente en onderweg stopt u bij 5 gezellige restaurants (waarvan twee bezichtigingspunten) voor een heerlijke drie gangen lunch of diner (niet verplicht). De uitgezette route is op zich al een hele belevenis met eigen auto maar natuurlijk kunt u ook kiezen om deze beleving ècht uniek te maken door de toer te doen met een van onze oldtimers of klassieke VW busjes. Uiteraard zijn de lunch- of dinermenu’s niet verplicht. U kan ook alleen een busje huren en op eigen gelegenheid stoppen bij de diverse restaurants onderweg. 

U kunt eventueel ook nog in of bij het busje smikkelen want onze T2 busjes zijn camperbusjes met een tafeltje en eventueel kunt u ook uw eigen picknickmand meenemen natuurlijk. Ook krijgt u fleecedekentjes mee tijdens frisse dagen en alle busjes zijn voorzien van een vintage bluetooth speaker, gezellige lampjes en gordijntjes. Een prachtige belevenis!  

De keuzemogelijkheden voor het eten zijn (menu’s zijn NIET verplicht:

– Drie-gangen lunch toer á € 28,95 p.p.
– Drie-gangen diner toer á € 39,95 p.p. (van 1 april tot 1 oktober mogelijk). 

Starttijd met een oldtimer is van oktober tm maart 11:00 uur. 
Starttijd met een oldtimer vanaf april tm september is 09:15 of 15:30.

 

Deze website is speciaal opgezet voor ons ‘Toern&Smikkeln’ concept en hier kunt u online een reservering maken voor een oldtimer maar ook om alleen een lunch- of dinerspecial te boeken inclusief prachtige route. 

Wilt u meer weten over onze oldtimers ten behoeve van trouwvervoer? Neem dan een kijkje op  http://www.klassiektoerentwente.nl 

Toern & Smikkeln

Ontdek het prachtige Twentse landschap

De uitgezette route laat u prachtige plekjes van Twente zien zoals het Lutterzand, landgoed van Singraven, Theehuisje Dennenoord, watermolen Bels bij Mander en op de terugweg het natuurgebied Springendal.
U zult voornamelijk over landweggetjes rijden wat met name met een oldtimer goed van pas komt natuurlijk. De rijtijd van de totale route duurt gemiddeld 2 uur afhankelijk van uw rijsnelheid en u hebt dus ruim 4 uur extra voor de stops en een eventuele wandeling bij een van de genoemde prachtige bezienswaardigheden.

 

Oldtimer, VW busje of meerdere busjes huren als bedrijfsuitje?

U kunt de route doen met een van onze oldtimers of klassieke VW busjes. De ‘Toern & Smikkeln’ route ontvangt u automatisch bij een online reservering. U hoeft alleen maar naar online reserveren te gaan om te boeken en af te rekenen op een door u gewenste datum en oldtimer. 

Routebeschrijving met menu

De deelnemende restaurants zijn Pannenkoekenhoes De Stroper in De Lutte, Theehuis Dennenoord in Vasse en restaurant Florilympha in het Lutterzand. U zult een uitgebreide routebeschrijving ontvangen. Restaurant de Witte Hoeve wordt bezocht indien u het dinermenu heeft gekozen i.p.v. Theehuis Dennenoord. Het startpunt indien u een oldtimer hebt gehuurd is onze verhuurlocatie aan de Ambachtstraat 6b in De Lutte.
Gaat u met eigen vervoer dan is het startpunt Pannenkoekenhoes De Stroper  aan de Bentheimerstraat 25 in De Lutte.

Toern&Smikkeln (Menu’s zijn NIET VERPLICHT)

Het ontbijt/lunchmenu:

Voorgerecht:  Een klein pannenkoekje of kwark met noten/honing of bosvruchten met drankje naar keuze of koffie/thee met huisgemaakt gebak (kruidkoek, gemberkoek, amandelcake of chocoladetaart)
Hoofdgerecht: Keuze uit Spanish Omelette (lekker pittig met kaas, groenten en geserveerd met brood) en Club Sandwich (drie boterhammen met gerookte kip, gebakken spek, sla en remouladesaus) of (gelijkwaardig) gerecht naar eigen keuze van de kaart ter plekke.  
Nagerecht: Zomerse trifle van frambozen of koffie/cappuccino speciaal met diverse zoete lekkernijen en slagroom.

Het dinermenu:

Voorgerecht: Overheerlijke soep met verse ingrediënten of een ‘klein’ pannenkoekje met drankje naar keuze of koffie/thee met huisgemaakt gebak (kruidkoek, gemberkoek, amandelcake of chocoladetaart).

Hoofdgerecht: Keuze uit diverse samengestelde hoofdgerechtjes van vlees of vis geserveerd met garnituur. Uiteraard ook vegetarische mogelijkheden.

Nagerecht: Zomerse trifle van frambozen of koffie/cappuccino speciaal met diverse zoete lekkernijen en slagroom.

Allergieën, vegetarisch of andere wensen? Geef ze gerust bij de deelnemende restaurants ter plekke door. Zij denken graag met u mee en er is altijd van alles mogelijk in overleg. 

Hieronder een aantal ervaringen van enthousiaste avonturiers

“Wij zijn met onze kids een dagje gaan toeren. Vooral in deze tijd was het heerlijk om er even uit te gaan. We hebben er ontzettend van genoten”

Hermelien Smelt

“Met mijn vrienden hebben we mijn verjaardag gevierd tijdens een prachtige tocht door Twente in zo’n oldskool VW busje en onderweg heerlijk gegeten. 
Mijn leukste verjaardag ooit !

Marco Vermeer

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact op, het antwoord is vaak makkelijker dan u denkt.